Aktuelt

Flått

29.03.16

Flåtten oppholder seg gjerne i busker og kratt langs stiene i skogen, og hopper lett over på dyr eller mennesker som passerer. Mens vi raskt merker om vi blir bitt er det ikke like lett for hunden å si i fra. Heldigvis finnes det i dag gode mottiltak for å unngå flåttbitt på våre firbente venner.

Les mer »

Gjør hunden klar for påsken

14.03.16

Legg ikke ut på lengre turer enn det hunden din tåler. Selv om den er i relativt bra form hjemme på flatmark der det er bart, er det noe helt annet å baske seg gjennom snøen i flere timer. Er hunden dårlig trent har den, som oss, lettere for å bli stiv, støl og få muskel og leddskader. Hunder med leddproblemer og gamle skader har ikke godt av lange turer i dypsnø.

Les mer »

Huggormbitt

01.03.16

Bitt av huggorm kan føre til en alvorlig forgiftning på hund og katt. Forgiftningen etter et huggormbitt kan variere fra total symptomfrihet til sjokkutvikling og kollaps i akuttstadiet, og senskader som nyre- og leversvikt, anemi (blodmangel) og skader på hjertemuskelen. Symptomer på ormebitt kan være hevelse, smerte, hunden/katten kan bli slapp og nedstemt. Noen kan få mage-tarmsymptomer som oppkast og diarè.

Les mer »

Andre aktuelle saker

Aktuelt


29.03.16

Flått
Flåtten oppholder seg gjerne i busker og kratt langs stiene i skogen, og hopper..
Les mer »

Nedre Riise gård